Jest idealny- delikatny, gładki, puszysty.
Nie byłabym oczywiście sobą gdybym, nie dodała czegoś od siebie.
- 1 budyń śmietankowy
- 250 g mascarpone
- 250g świeżych truskawek
- 200g kremówki
- sok z cytryny do smaku
- cukier puder do smaku
- kawa rozpuszczalna
- bezy
Budyń ugotować w większym garnku w o/5l mleka. Wystudzić pod folią spożywczą.
Do zimnego budyniu dodać mascarpone, dodać sok z cytryny i cukier. Wymieszać dokładnie mikserem.
Śmietankę ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z masą budyniową.
Kilka łyżek masy wymieszać z kawą rozpuszczalną.
Truskawki pokroić w cząstki, bezy pokruszyć.
Masy poukładać w przezroczystych kieliszkach w kolejności: masa biała, truskawki, masa ciemna, truskawki, pokruszona beza, masa biała i na wierzch cała truskawka.
Wstawić do lodówki i wcinać schłodzone.
3 komentarze:
To musi być pyszne :)
pozdrawiam, edysia79
http://przystole.blox.pl/html
Na pewno pyszne , troszeczke kojarzy mi sie z moim ulubionym - tiramisu. Zapraszam do mnie :)
majanaboxing.blox.pl
Robiłam ten pudding i bardzo mi smakował:-)
Prześlij komentarz